Política

El gra de pus, la tribu i el mirall

López Bofill afirma que l'atomització actual de l'independentisme "reflecteix la violència latent que encara hi ha" en aquest sector. En la presentació de 'Dafne abans de l'alba' coincideixen Carandell, Bertran i López Tena

“Aquí hi havia un abscés de pus al cul i algú l’havia de desbridar, i em va semblar que em tocava a mi”. Escatologia i crisi de Reagrupament segons Joan Carretero ahir a Catalunya Ràdio.

Cinc hores més tard al Reial Cercle Artístic de Barcelona es presentava Dafne abans de l’alba (A Contra Vent Editors), l’última novel·la d’Hèctor López Bofill. Quim Torra, l’editor, apuntava que, en l’obra, l’escriptor i jurista badaloní “posa l’independentisme davant del mirall”. Potser caldria forçar la posició per veure el furúncul. Però l’hi veuríem. N’hi veuríem uns quants. Desbridats o no.

Sosté Bofill que l’atomització actual de l’independentisme neix d’una matriu recent de caire violent i tribal. L’escoltava Rut Carandell –l’autor li va agrair la presència malgrat les “circumstàncies turbulentes”–, però no Jaume Renyer. Però sí Uriel Bertran i Alfons López Tena, cordials en el tracte, distants en la tesi sobre el llibre. Per cert, el notari en va explicar el final.

“Tothom –va dir Bofill– es pensa que per un petit èxit ja pot ser president de la Generalitat, i tothom amb el seu partit o la seva llista. Això reflecteix la violència latent que encara hi ha. I així no dirigim la batussa contra qui l’hauríem de dirigir”. Ens ho diran els López. Llegeixin-se el llibre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona