Política

Jordi Pujol diu que la Trias Fargas mai no va amagar les donacions del Palau

Assegura que tots els ingressos es notificaven al departament de Justícia i a Hisenda i que CDC no podia saber que Millet cometia irregularitats

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat aquest dimecres que la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC, mai no "va amagar" les donacions que va rebre de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música durant la presidència de Fèlix Millet, perquè es feien "correctament".

En declaracions a RAC1, Pujol ha explicat que "sempre" que la Trias Fargas rebia diners procedents del Palau de la Música "ho notificava a qui ho havia de notificar, que eren la conselleria de Justícia i l'Agència Tributària".

"No s'amagava els diners que rebia, perquè era perfectament correcte que els rebés", ha recalcat Pujol, que ha desvinculat la Trias Fargas de les irregularitats que s'estaven produint des de la presidència del Palau de la Música.

Tot el que feia Millet "no tenia per què saber-ho ni tenia per què indagar-ho" la Fundació Trias Fargas, que "havia de suposar que les coses es feien correctament" dins del Palau, ha remarcat.

Pujol s'ha mostrat "tranquil" perquè està convençut de la "legalitat" de les donacions a la Trias Fargas, malgrat que s'estan fent "mil elucubracions" entorn d'aquest cas.

Segons que ha publicat aquest dimecres El Periódico, Millet va anotar ingressos de Ferrovial que va vincular la concessió a aquesta constructora de les obres de la línia 9 del metro de Barcelona i de la Ciutat de la Justícia, que van ser adjudicades per governs de CiU.

Després d'un dels pagaments de Ferrovial amb data de 30 de maig de 2005 per un import de 120.000 euros, el mateix dia es va pagar la meitat d'aquesta xifra, 60.000 euros, a la Fundació Trias Fargas, mitjançant un xec amb número correlatiu a l'anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.