Política

Montilla a Guerra: "Toquem de peus a terra"

El president de la Generalitat ha respost a les declaracions d'ahir d'Alfonso Guerra on deia que els polítics catalans estan a "l'estratosfera"

“Toquem de peus a terra”. Aquesta ha estat la resposta del president de la Generalitat, José Montilla, a les declaracions d'ahir dijous d'Alfonso Guerra que titllava els polítics catalans d'estar a l'”estratosfera” per enviar una carta “sobre una sentència que no existeix”, referint-se a la missiva que el president català va enviar a 200 entitats en agraïment al suport de l'editorial conjunt dels diaris catalans. Montilla ha reiterat que la carta “no és una amenaça” sinó d'”agraïment”.

Montilla ha repost a l'exvicepresident del govern espanyol en una entrevista a Tele 5 dient que el seu govern només defensa el que va votar en referèndum el poble de Catalunya.

El president de la Generalitat s'ha defensat quan li han insinuat que a Catalunya només es parla de l'Estatut dient que molts dels diaris espanyols avui treien el tema a la portada, i que “no som els únics obsessionats per l'Estatut”.

Montilla ha ratificat que “no se sent incomprès” pels seus companys del partit socialista recordant que el text estatutari va ser votat al Congrés i al Senat per majoria i gràcies als vots “de tots” els socialistes. Així, ha afegit que els impulsors de l'Estatut van ser els socialistes i que amb el suport només dels nacionalistes el text no hagués tirat endavant.

Preguntat per si els catalans estan fent més grans les diferències amb Espanya, Montilla ha dit que Catalunya amb la defensa de l'Estatut està defensant una llei vigent i que els que fan més gran la fissura són aquells que des d'Espanya no paren de “criticar” i "caricaturitzar” Catalunya per treure vots a la resta d'Espanya. “Això sí que no és treballar per la unitat d'Espanya”, ha categoritzat.

En aquesta línia ha fet responsable el líder del PP, Mariano Rajoy, de les actuals diferències i distàncies entre Catalunya i Espanya, ja que “és ell qui va autoritzar la interposició de la sentència contra l'Estatut”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.