Política

Francesc Antich expulsa els seus socis d'Unió Mallorquina

Així el president balear governarà en minoria amb l'altre soci, el Bloc, després de destapar-se un cas de presumpta corrupció a UM

El president del Govern Balear, Francesc Antich, ha trencat el pacte de govern amb Unió Malloquina (UM) i governarà a partir d'ara en minoria amb l'altre soci, el Bloc. Així, Antich ha destituït els tres consellers d'UM, el de Medi Ambient, el de Turisme, i el d'Esports i Joventut.

Antich ha optat per aquesta alternativa després que dimecres passat es va destapar un nou cas de presumpta corrupció, l'operació Voltor, que esquitxa novament UM i que és el primer cas que es podria haver produït aquesta legislatura.

Antich ha dit en roda de premsa a Palau de Mar, a Palma, que "no podem tolerar situacions en què es consenteix un mal ús dels diners públics per a interessos privats".

Tot i que no avançat com ho farà, el president balear ha afirmat que vol mantenir els acords programàtics amb Unió Mallorquina.

A partir d'ara, Antich "estudiarà" com reestructura el govern, i ja ha avançat que com que governarà en minoria haurà de suprimir conselleries.

En finalitzar la compareixença, Antich ha evitat pronunciar-se sobre si aquesta crisi provocarà un avançament de les eleccions.

Aquestes destitucions s'han produït gairebé al mateix temps que la policia detenia a l'Ajuntament de Palma el regidor i exconseller de Turisme Miquel Nadal en relació al mateix cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona