Política

Maragall posa el càrrec a disposició de Montilla, que no accepta la dimissió

El titular d'Educació rectifica dues de les crítiques que va fer al tripartit durant els últims dies: que el govern provoqui "fatiga" i que els tres socis del govern no comparteixen un mateix "projecte de país"

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha rebutjat aquest dilluns a la tarda la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, que ha posat el seu càrrec a disposició després de "rectificar" les seves afirmacions polèmica d'aquests últims dies. Montilla s'ha reunit durant prop d'una hora amb el conseller Maragall al Palau de la Generalitat, per tancar la polèmica oberta a les files socialistes, després que aquest últim afirmés recentment que els ciutadans estan "fatigats" del tripartit.

Després de la reunió, i en declaracions als periodistes, Maragall ha rectificat dues de les crítiques que va fer al tripartit durant els últims dies: que el govern provoqui "fatiga" i que els tres socis del govern no comparteixen un mateix "projecte de país". La reunió entre Montilla i Maragall s'ha produït després de la comissió executiva del PSC, celebrada al matí, en la qual els dirigents de la formació han intentat fer pinya a partir de la intervenció conciliadora de Maragall i del conseller d'Economia, Antoni Castells.

Ernest Maragall ha lamentat la situació generada a partir de la "literalitat" d'algunes de les seves expressions, ha declarat que en cap cas no ha volgut perjudicar un govern del que forma part i que presenta un balanç de gestió sense parió amb els precedents.  "No tinc cap problema a modificar, rectificar la forma d'aquella expressió, que segurament era incorrecta", ha afirmat Maragall que, no obstant això, ha insistit a mantenir la seva reflexió de fons perquè continua semblant-li "necessària".

Reflexió a partir de la percepció ciutadana
Maragall ha precisat que els seus comentaris formaven part d'una "reflexió de registre, no d'anàlisi crítica" i en l'àmbit "de la percepció ciutadana", i és que el PSC ha tingut "dificultats prou evidents" que els ciutadans no veuen bé la idoneïtat de l'aliança de govern del tripartit.

No obstant això, el titular d'Educació ha entrat en el registre marcat al matí per l'executiva del PSC i ha afirmat que l'actual govern de la Generalitat aplica un "programa ambiciós", que està complint a bastament i "no és comparable amb qualsevol etapa de govern anterior". Maragall ha remarcat que el projecte és vigent i estan determinats a impulsar-lo i a tirar-lo endavant fins al final del mandat.

Necessitat d'una estratègia de futur
Maragall, no obstant, ha afirmat que manté les seves "conviccions" i "propostes" i que continua defensant la necessitat que el seu partit es plantegi "una estratègia de futur adequada per a la situació real del país i dels seus ciutadans", en el marc d'una crisi econòmica i per la necessitat d'un desplegament correcte de l'autogovern i una renovació del model democràtic.

Preguntat si s'havia sentit sol davant els seus companys de partit, Maragall s'ha limitat a afirmar que "és legítim" que el PSC vulgui preservar el projecte del govern d'Entesa. Maragall ha manifestat la convicció que les seves reflexions havien servit per obrir un "debat interessant" al PSC i que l'executiva d'aquest dilluns havia estat "el primer pas en la bona direcció".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona