Política

Saura assegura que no ha pensat a dimitir i es veu capacitat per repetir en el càrrec

El titular d'Interior admet ara que el seu departament té "una deficiència en la recollida d'informació" per transmetre-la després correctament a la població

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha assegurat aquest dilluns que no ha pensat a dimitir. I no només això, sinó que encara ha anat més enllà i ha recalcat que es veu capacitat per repetir en el càrrec la pròxima legislatura.

"Val la pena treballar pel país i assumir les crítiques que calgui i les que no i posar en marxa sistemes que no s'hi han posat", ha dit en una entrevista a RAC1, i alhora ha reconegut que la gestió "és millorable".

Saura ha fet aquestes declaracions arran de les crítiques que ha rebut el seu departament per la gestió del temporal de neu i per la política, més en general, de la conselleria. En aquest sentit, ha admès que s'ha de ser "més profund i exigent amb la informació que la conselleria rep".

El titular d'Interior, com ja va dir dimarts passat, ha manifestat que es va encertar "bastant en el pronòstic meteorològic, però a Barcelona les previsions que es feien eren menors. Haurien pogut ser millorables un seguit de qüestions", tot i que, al seu entendre, "en 24 hores tot es va normalitzar excepte l'energia".

No obstant, Saura ha admès que hi va haver "una deficiència en la recollida d'informació". "En el consell assessor hi ha Fecsa-Endesa i Renfe i la gran dificultat era saber què estava passant. A les nou del vespre del dilluns Fecsa-Endesa ens deia que no hi havia cap torre caiguda i a dos quarts de sis se'ns deia que no hi havia cap persona atrapada als trens".

El titular d'Interior ha afirmat que la dificultat de donar la informació "no és donar-la, sinó rebre-la". "Aquest és un dels punts febles a millorar", ha assenyalat, "i és que es rebi la informació als centres d'emergència perquè es transmeti a la població".

Saura ha insistit que s'ha de ser "més profund i exigent amb la informació que la conselleria rep, i si no la rep, no la pot donar". "Més informació ràpida i més transmissió d'informació", ha continuat.

Sobre el subministrament elèctric, ha afirmat que cal revisar "molt tot el conjunt de la xarxa de mitjana i alta tensió i es necessita explicar quan es produeixen les avaries i en quin temps es repararà, i no ha estat possible".

Saura ha confirmat que encara hi ha 3.000 persones sense llum i que a dos quarts de vuit del matí s'ha recuperat la llum a Lloret de Mar, Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. En aquest sentit, ha recordat que el govern ha obert un expedient informatiu a la companyia elèctrica: "Calen responsabilitats i és normal la indignació de la ciutadania".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.