Política

El govern inaugura la seu del Memorial Democràtic i fixa com a repte l'anulació del judici sumaríssim contra Companys

La Via Laietana de Barcelona acull el primer espai d'aquestes característiques que hi ha a l'Estat

El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, han presidit aquest dissabte la inauguració de la seu del Memorial Democràtic.

Situat a la Via Laietana de Barcelona, es tracta del primer espai d'aquestes característiques que hi ha a l'Estat espanyol, dedicat a la recuperació de la memòria democràtica.

Segons Montilla, "una nació a la qual es nega una concepció del seu passat restarà impotent per enfrontar-se al seu present i al seu futur". Es dóna el cas que la inauguració ha coincidit amb el 30 aniversari de les primeres eleccions al Parlament de Catalunya.

Per la seva part, Saura ha assenyalat que un altre dels capítols pendents és l'anul·lació del judici sumaríssim contra el president de la Generalitat, Lluís Companys, que va suposar l'execució del polític, el 15 d'octubre de l'any 1940.

El conseller confia que "en les pròximes setmanes" aquest fet sigui una realitat, després que el govern espanyol hagi reconegut la il·legitimitat del procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.