Política

Salgado alerta que la creació d'ocupació "encara trigarà a arribar"

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia ha reflexionat: "Ara podem confirmar que la realitat ha estat molt més dura del que ningú va preveure, però també podem dir que el pitjor de la crisi ha quedat enrere i que el context és més esperançador"

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha advertit aquest dimarts que la creació d'ocupació "encara trigarà a arribar" i que la reactivació econòmica "serà lenta".

Per això, segons Salgado, "l'estratègia" del govern espanyol "per sortir de la crisi", és a dir, les iniciatives per a la reactivació econòmica, es farà "sense pressa" i amb "prudència".

Dit això, ha reflexionat: "Ara podem confirmar que la realitat ha estat molt més dura del que ningú va preveure, però també podem dir que el pitjor de la crisi ha quedat enrere i que el context és més esperançador"

En la seva intervenció de defensa dels primers pressupostos generals de l'Estat (PGE) des que va arribar a la vicepresidència, Salgado ha recordat que els pressupostos destinen el 50% dels recursos a polítiques socials i són "la resposta del govern" als diagnòstics de la crisi, amb austeritat en la despesa alhora que estimulen la recuperació.

La vicepresidenta ha argumentat que ha estat la reacció "enèrgica i encertada" dels governs europeus la que ha permès frenar una crisi originada pel "descontrol" en el sistema financer, fet que posa de manifest la importància del paper públic i dels pressupostos davant els discursos dels qui opten per eliminar l'Estat de l'equació.

Així doncs, Salgado ha recordat que tot i el fort impacte de la crisi en l'ocupació, les mesures que ha posat en marxa l'executiu espanyol en l'últim any han permès mantenir els sistemes de protecció social i garantir alhora la solidesa del sistema financer, que ha rebut ajudes i avals per evitar els efectes que s'han vist en altres països. Tot plegat, ha recordat, ha fet possible la pau social, apuntalar el sistema financer i preparar la recuperació.

Augment "moderat" d'impostos
En aquest marc, Salgado ha defensat la necessitat d'un augment "moderat" dels impostos, que segons ha afirmat tan sols representa el 0,6% del PIB, perquè les mesures iniciades han fet necessari posar sobre la taula "una quantitat ingent de diners i adquirir un cert grau de dèficit".

"Podem suportar la crisi, però no tenim per què suportar una crisi social", ha afirmat. La vicepresidenta ha recordat que tot i aquest augment la pressió fiscal a l'Estat encara es trobarà per sota de la mitjana europea.

La vicepresidenta ha subratllat també que la nova llei d'economia sostenible inclourà una partida per a R+D+I i que els fons del 2010 triplicaran la xifra que l'executiu es va trobar el 2004.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona