Política

Intent d'assalt al domicili d'un caricaturista de Mahoma amenaçat a Dinamarca

La policia fereix l'assaltant del domicili de Kurt Westergaard, al que seguia les passes per la seva relació amb Al-Qaida

Un home de 27 anys ha estat ferit pels trets de la policia danesa quan intentava entrar al domicili de Kurt Westergaard, l'autor d'unes caricatures polèmiques de Mahoma, a la localitat d'Aarhus (oest de Dinamarca). El detingut, d'ascendència somalí, portava una destral i un ganivet i els serveis secrets danesos li seguien les passes feia algun temps pel seu estret lligam amb el moviment islàmic somalí Al Shabab i amb Al Qaida a l'Àfrica oriental, segons ha confirmat l'inspector en cap de la policia de Jutlàndia Bent Preben Nielsen.

El dibuixant danès, que havia estat amenaçat de mort en diverses ocasions arran de la publicació fa quatre anys en un diari danès d'una caricatura en la qual representava Mahoma vestit amb un turbant en forma de bomba, era dins el seu domicili, custodiat per la policia, en el moment de l'intent d'assalt, segons ha informat el diari digital danès Politiken.

L'alarma de seguretat s'ha produït quan l'individu ha intentat penetrar a la casa del dibuixant, moment en què ha estat rebutjat pels guàrdies de seguretat. De resultes del tiroteig, l'assaltant ha resultat ferit i immediatament ha estat traslladat a l'hospital.

Segons l'agència danesa Ritzau, una desena de vehicles de la policia s'han desplaçat al lloc dels fets i un equip de rastreig d'explosius l'ha examinat davant la sospita que s'hi hagi pogut col·locar una bomba. En la mateixa operació la policia ha arrestat també a un danès d'origen marroquí, que després ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

L'agència France Presse ha pogut confirmar de fonts policials daneses que ja s'havia produït un altre incident similar al domicili de Kurt Westergaard, però la policia no n'ha volgut donar més detalls abans de la publicació d'un comunicat oficial.

L'any 2006, dos homes van ser arrestats per haver planificat la mort de Kurt Westergaard, de 74 anys.

Les dotze caricatures controvertides del profeta Mahoma van ser publicades per primer cop el setembre de 2005 al diari danès Jyllands-Posten. Considerades ofensives per nombrosos musulmans, les caricatures van desencadenar una sèrie de violentes manifestacions, principalment dins el món islàmic, durant els mesos de gener i febrer de 2006, dirigides contra Dinamarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.