Política

Obama acusa la branca d'Al-Qaida del Iemen de l'intent d'atemptat contra l'avió de Detroit

El president nord-americà, de vacances a Hawaii, adverteix que els EUA estan en guerra contra una "xarxa d'odi i de violència de gran envergadura"

El president nord-americà, Barack Obama, ha assenyalat directament la branca del Iemen d'Al-Qaida com a responsable d'haver armat i entrenat el jove nigerià que va intentar fer explotar una bomba dins d'un avió de la companyia Delta Airlines que feia la ruta Amsterdam-Detroit el dia de Nadal.

En el seu discurs setmanal per ràdio i televisió, Barack Obama ha afirmat que els Estats Units estan en guerra contra una "xarxa d'odi i de violència de gran envergadura". En referència al nigerià detingut a l'interior de l'avió, Umar Farouk Abdulmutallab, Obama, de vacances de Nadal a Hawaii amb la seva família, ha explicat que "nosaltres sabem que venia del Iemen, un país d'una gran pobresa i amb insurreccions mortals. Sembla que hi ha una branca vinculada a Al-Qaida i que aquest grup de la península aràbiga l'ha entrenat, l'ha equipat amb explosius i l'ha dirigit per a l'atac d'aquest avió en ruta cap a Amèrica".

Fins ara les autoritats nord-americanes no havien acusat directament Al-Qaida de ser la responsable de l'intent d'atemptat. El president ha hagut de sentir les crítiques dels republicans, que l'acusen d'haver afeblit els mecanismes de defensa dels Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.