Política

Rubalcaba afirma que el pla de fuga a Huelva pretenia "elevar la moral" d'ETA

El lehendakari, Patxi López, diu en un homenatge de les víctimes de l'Ertzaintza que ETA els amenaça perquè constitueixen "la garantia de la legalitat estatutària de l'autogovern i de la llibertat"

El ministre de l'Interior del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat que ETA buscava "elevar la moral" dels seus integrants si prosperava el pla de fuga que la banda terrorista havia dissenyat per alliberar a dos etarres de la presó de Huelva.

En una entrevista concedida aquest diumenge a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), el ministre ha dit que de moment "s'ha guanyat aquesta batalla" però ha reconegut que, tot i que ETA "està passant per un molt mal moment" no se sap quan finalitzarà la seva violència.

En l'entrevista, Rubalcaba ha expressat sobre el pla de fuga que "si ho haguessin aconseguit, el cop psicològic hagués estat important" perquè "els etarres cada vegada estan més preocupats per la seva seguretat".

Homenatge a les víctimes de l'Ertzaintza
El lehendakari, Patxi López, ha expressat avui el seu suport a l'Ertzaintza durant un homenatge a les víctimes d'aquest cos policial i ha assegurat als seus integrants que ETA els amenaça perquè constitueixen "la garantia de la legalitat estatutària de l'autogovern i de la llibertat" de la ciutadania basca.

"Segueix sent l'objectiu d'ETA perquè no vol ni suporta la llibertat democràtica dels bascos. Us amenaça perquè sou la garantia de la legalitat estatutària del nostre autogovern i de la nostra llibertat", ha manifestat, dirigint-se als ertzaines presents a l'homenatge dels 15 integrants del Cos assassinats per la banda terrorista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona