Política

Els afiliats a Reagrupament reclamen una explicació oficial sobre la dimissió de Carretero

Utilitzen la web de la formació, que encara no fa cap referència a la crisi

"Podeu dir alguna cosa sobre les informacions que estan sortint sobre que en Carretero ha marxat de la directiva? Si us plau, hem d'estar units, i en Carretero és clau. Sou l'única esperança que té aquest país. No ens falleu, no em falleu. Perdoneu que escrigui aquí, però no sabia on adreçar aquest comentari". Aquest és el text que ha deixat en Martí a la web de Reagrupament.cat en una de les notícies que hi ha a la pàgina d'Internet del grup, que no té res a veure amb els esdeveniments citats però en la qual es pot opinar.

I és que a hores d'ara la web de la formació encara no fa cap esment de la notícia que va esclatar aquest dissabte al vespre i que ja fa moltes hores que circula: Joan Carretero deixa Reagrupament per un enfrontament amb l'aparell incipient de la formació.

De fet, no només no hi ha una explicació oficial, sinó que a la pàgina principal de la web es pot llegir una notícia de dissabte passat on la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, que també ha deixat la junta directiva, anuciava: "El 21 de març elegirem a l'assemblea els candidats de Reagrupament".

Davant d'aquesta absència d'explicacions oficials, tots aquells llocs de la web on els afiliats i simpatitzants poden deixar la seva opinió per escrit hi ha reflexions com les de l'Abel: "Si no s'aconsegueix fer una candidatura unitària de l'independentisme català a les eleccions de 2010, els catalans actuals haurem perdut una ocasió única per mirar d'assegurar un futur polític digne i pròsper per al nostre poble. Simplement assegurarà la continuada travessia pel desert espanyol per part del nostre poble que ja dura tres-cents anys. I no podrem culpar-ne ningú més que nosaltres mateixos".

En general, totes les opinions registrades reclamen, a més d'un comunicat per part de l'aparell polític, deixar de banda les posicions personals per "avantposar les necessitats del país".

I dit això, molt d'ells es col·loquen en la banda de la incredulitat. Un altre dels escrits diu: "Estic reagrupada, col·laboro en un grup, vaig a les reunions, pago la meva quota, tot plegat havent-me cregut les paraules del senyor Carretero a l'assemblea: 'No us trairem', i la seva promesa de liderar-nos cap a la independència. No m'acabo de creure que ara ens hagi deixat plantats, per un enfrontament al qual no li sé veure la importància. Això no es fa. No ens ho mereixem".

En aquest sentit, una altra persona que firma amb l'àlies 'reagrupat preocupat' explica: "El 3 d'octubre vaig poder viure l'esperit de l'assemblea fundacional. Gent de tota mena, molts d'ells sense haver entrat en política mai. Hi havia sobretot il·lusió. Si la noticia d'avui es confirma, serà la mort de Reagrupament. Molts pensàvem que aquest cop sí. No ens defraudeu, hi esteu a temps encara".

El president de Reagrupament, Joan Carretero, va decidir aquest dissabte abandonar la junta directiva del grup amb dotze membres més per desavinences en l'elaboració de les llistes electorals.

Carretero, la vicepresidenta de Reagrupament Rut Carandell i onze membres més de la junta directiva, formada per 18 membres, apostaven per unes primàries totalment obertes, on els afiliats de Girona també poguessin triar, per exemple, integrants de la llista per Tarragona.

I un nucli de quatre dirigents, Emili Valdero, Jaume Renyer, Albert Pereira i Francesc Abad –un de Barcelona i els tres últims, de la demarcació de Tarragona– s'oposaven a la idea de la gran assemblea. La seva proposta era formar les llistes amb unes primàries, però territori per territori.

Pel que sembla Carretero, Carandell i els seus no tenen cap intenció d'intentar reprendre el projecte polític amb unes altres sigles. Per ells, fins avui, s'ha acabat.

Per la seva part, els coordinadors comarcals de Reagrupament es reuniran aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat per decidir els passos a seguir després que esclatés la crisi interna de l'entitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.