Política

Artur Mas s'afegeix a la proposta de Maragall de fer una manifestació si el TC retalla l'Estatut

L'expresident llança la proposta en un article publicat aquest diumenge a l'AVUI i el líder de CiU diu que se sent "més a prop de Maragall que de Montilla"

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge que se sent "més a prop de Maragall que de Montilla" quan llegeix que l'expresident proposa una gran manifestació al carrer si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut. La proposta ha estat llançada per Maragall en un article publicat aquest diumenge a l'AVUI.

Davant una possible sentència contrària a l'Estatut, s'intentarà que hi hagi consens perquè cada partit no vagi pel seu compte, però això "passa perquè el PSC reaccioni igual a Barcelona que a Madrid". "CiU vol consens i una reacció operativa, no decorativa", ha afegit.

També ha recordat que aquesta norma és un "contracte" entre Catalunya i Espanya que "cal complir". "Una llei aprovada en referèndum pel poble de Catalunya no la pot tocar un tribunal que, a més, està dividit internament i mediatitzat pels partits espanyols".

Per Mas, el govern espanyol "no està complint" l'Estatut i la Generalitat "no l'està fent complir", just quan s'arriba, avui, al tercer aniversari de l'entrada en vigor de la norma marc catalana.

En una visita a la festa del Dia Nacional de Bolívia a Badalona, Mas ha remarcat: "No han arribat tots els diners que l'Estatut diu que han d'arribar, el ritme de les infraestructures que diu que s'han de fer a Catalunya no s'està complint; les competències com Rodalies i Regionals de Renfe no es compleixen, i el tripartit està acceptant constantment que el govern [espanyol] envaeixi competències, com ara amb la llei de dependència o el FROB".

Per aquestes raons, el convergent considera que "no es pot fer un balanç positiu" dels tres anys d'Estatut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.