Política

La OMS descarta que la grip nova nasqués a un laboratori

Els gens indiquen que el virus va originar-se en un porc, però encara no se sap on

El virus AH1N1 no va néixer a un laboratori com havia suggerit un científic australià, segons ha assegurat avui el director adjunt de la Organització Mundial de la Salut (OMS), Keiji Fukuda.

"Després de nombrosos dies d'anàlisi, podem afirmar que el virus va sorgir de manera natural", ha afirmat Fukuda. El director ha explicat que la OMS va assabentar-se el dissabte passat d'aquesta teoria, que sustentava que el naixement de la grip nova era fruit d'un error humà en un laboratori. Aquest mateix dia, la institució va començar a investigar basant-se en les mostres que podien corroborar o descartar la teoria i després d'examinar-les, va concloure que es tractava d'una teoria sense fonaments.

"L'evidència més clara és que el virus va originar-se a la naturalesa", ha assegurat Fukuda. "El virus va aparèixer per primer cop en un porc perquè els gens ho indiquen així" ha afegit. Tot i això, ha volgut aclarir que "no hi ha prou informació per dir "on va sorgir, en quin país o en quina regió".

El doctor és conscient que el debat no acabarà amb aquesta conclusió de la OMS, però s'ha mostrat "molt tranquil" perquè totes les proves realitzades mostren que el virus no va produir-se en un laboratori.

Els casos més greus són en joves adults

Pel que fa al perill de la suposada pandèmia de la grip nova, Fukuda ha explicat que la OMS "segueix igual de preocupada que el primer dia". El motiu és que els casos continuen augmentant, però encara no s'ha demostrat que hi hagi infecció comunitària a una altra regió d'Amèrica. Fukuda assegura que només en el cas que això succeís, les normes permetrien augmentar la fase actual d'alerta 5 a un màxim de 6.

El director de la OMS ha recordat que la majoria dels casos repartits arreu del món són lleus i que els infectats no han necessitat ser hospitalitzats. Tot i això, la principal preocupació és saber perquè en aquesta grip nova molts dels casos greus són joves adults prèviament sans, mentre que amb la grip estacional, els casos més greus es corresponen amb gent gran.
 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.