Política

Milers de persones a la manifestació a Bilbao en suport als presos d'ETA

La manifestació l'havien convocat EA, Aralar, l'esquerra abertzale, Alternatiba i Abertzaleen Batasuna (AB) sota el lema Amos dels seus drets. Els presos bascos a Euskal Herria

Milers de persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Bilbao seguint una convocatòria d'EA, Aralar, l'esquerra abertzale, Alternatiba i Abertzaleen Batasuna (AB) sota el lema Propietaris dels seus drets. Els presos bascos a Euskal Herria, en una marxa en la qual no s'han mostrat fotos dels presos de la banda terrorista.

Al final de la manifestació, davant de l'entrada principal de l'Ajuntament de la capital biscaïna dos membres del col·lectiu de familiars dels presos Etxerat han llegit un comunicat en què s'han demanat "compromisos concrets i realitzables als diferents agents socials, sindicals i polítics d'aquest país".

A més, han advertit que ells, els familiars i cercles pròxims als presos d'ETA seguiran donant "testimoni directe de les vulneracions que pateixen" els empresonats a l'Estat espanyol i francès, amb l'objectiu d'"acabar amb l'actual i criminal política penitenciària".

La marxa ha arrencat a dos quarts de sis de la tarda, encapçalada amb una gran pancarta amb el logo a favor de l'acostament de presos seguit de mitja dotzena de persones en fila índia, la majoria amb mocadors d'Etxerat al coll. Després d'aquestes persones hi havia una altra pancarta amb el lema de la marxa, que també portaven membres d'Etxerat, i després d'aquests anaven els dirigents polítics dels partits convocants.

Pel que fa a la representació política, han acudit a la marxa el coordinador general d'Aralar, Patxi Zabaleta; el secretari general d'EA, Peio Urizar; el portaveu d'Alternatiba, Oskar Matute; els membres de l'esquerra abertzale il·legalitzada Tasio Erkizia, Rufi Etxeberria i Jone Goirizelaia, i el secretari general d'ELA, Adolfo Muñoz.

La convocatòria dels partits polítics s'ha produït després que l'Audiència Nacional va prohibir una altra marxa convocada per Etxerat també a Bilbao i amb el mateix lema.

Respecte a la marxa d'avui, el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha rebutjat la petició de prohibir-la de l'Associació Dignitat i Justícia, tot i que ha precisat que la policia catalana basca tenia la responsabilitat d'evitar que es proferissin expressions de suport a ETA i als seus membres, o que s'exhibissin pancartes i lemes amb aquests objcetius, fets que no s'han produït finalment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.