Política

Els partits aparquen el sistema electoral català

Les converses es reprendran al febrer, però hi haurà poc temps per pactar el nou model

Els partits catalans van decidir ahir aparcar fins al febrer les converses sobre el sistema electoral català davant l’evidència que les posicions són molt distants. En la sisena reunió de la ponència parlamentària que negocia la llei electoral, es va posar de manifest que CiU defensa dues llistes i prima el territori, mentre que el PSC també en vol dues però prima Barcelona i el Baix Llobregat i, en canvi, ERC rebutja la doble urna però demana equilibri territorial. ICV i el PP estan disposats a estudiar el model de doble urna, d’inspiració alemanya, però mantenen algunes reserves.

Davant d’aquesta disparitat, els intents d’acord s’han desplaçat a les qüestions col·laterals de les eleccions, com ara la sindicatura electoral catalana, que hauria de substituir l’actual Junta Electoral. Els grups es van posar d’acord a fer un mailing conjunt de totes les candidatures durant la campanya per enviar paperetes de vot i publicitat als electors, així com evitar que la precampanya es converteixi a la pràctica en la campanya. I també coincideixen en el fet que la llei limiti les accions propagandístiques del govern en període electoral.

Al mes de febrer hi haurà poc temps ja per pactar el sistema electoral, ja que en principi la ponència ha d’acabar al febrer mateix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.