Política

Laporta: "Si faig el salt a la política serà per ser un líder, no un màrtir"

Ha fet les declaracions en el col·loqui posterior a una conferència titulada 'El Barça, motor de Catalunya', organitzada per la Fundació Catalunya Oberta

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha manifestat avui que "si faig el salt a la política serà per ser un líder i no un màrtir".

"Si algun dia em plantegés dedicar-me a la política, cosa que ara no faig, em preguntaria molt a fons: què vol el país?, un líder o un màrtir? Jo de màrtir no en tinc vocació. I si volen un líder, doncs potser m'ho podria plantejar", ha assenyalat.

En el col·loqui posterior a una conferència titulada El Barça, motor de Catalunya, organitzada per la Fundació Catalunya Oberta, Laporta ha dit que li mereix molt respecte el rol de lideratge a la política, en contraposició al que ha exercit en el club blaugrana, perquè ja el coneix.

Quan se li ha preguntat què li sembla l'Estatut, ha afirmat que prefereix parlar de "Constitució catalana", paraules que han aixecat aplaudiments. També, responent a preguntes dels presents sobre l'actual govern, ha assenyalat amb ironia que prefereix parlar del triplet abans que del tripartit, i ha afegit que amb altres fórmules polítiques "Catalunya potser hauria avançat més", però no ha concretat més.

Entre els assistents a l'acte hi havia l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa; el secretari de política internacional de CDC, Carles Llorens; l'exconseller de CiU i actual president d'honor de la Fundació Catalunya Oberta, Joan Guitart; cares visibles del barcelonisme com l'economista Xavier Sala i Martín i Joan Olivé, també membres del patronat de la fundació, així com la dirigent de Reagrupament Rut Carandell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.