Política

ETA finalitza el seu procés de reflexió interna i anuncia que continuarà la lluita armada

El diari 'Gara' publica un nou comunicat de la banda terrorista i desautoritza el publicat prèviament per 'Berria'

La banda terrorista ETA ha donat per conclòs el procés de reflexió interna que va anunciar en un comunicat la passada primavera i afirma que seguirà "amb les armes a les mans mentre els enemics d'Euskal Herria apostin per la repressió i la negació".

En un comunicat amb motiu del Gudari Eguna (Dia del soldat basc) recollit pel diari Gara a la seva edició digital, ETA explica que reafirma "el compromís de seguir amb les armes a les mans mentre els enemics d'Euskal Herria apostin per la repressió i la negació ". La banda armada recalca el seu afany per una sortida política al "conflicte polític" i la seva voluntat "total" per emprendre aquest camí.

Reclama per a això la unió de les forces polítiques abertzales i reitera la necessitat de desenvolupar un "procés democràtic" al País Basc que "condueixi a l'escenari de l'autodeterminació".

En el nou comunicat, ETA pregunta als polítics espanyols i bascos, dels que esmenta al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, al lehendakari, Patxi López, i l'ex líder del PNB, Xavier Arzalluz, si estarien disposats a respectar el que els bascos decidissin sobre el seu futur polític i, en el cas del PNB, inquireix sobre si és un partit realment independentista.

Gara assenyala així mateix que el comunicat que va recollir ahir, dissabte, el diari Berria atribuït a la banda terrorista no pertanyia a la mateixa i que la seva publicació es va deure a un error. Dissabte el diari Berria va incloure en la seva pàgina web un comunicat atribuït a ETA en què la banda terrorista feia una crida al conjunt de l'esquerra abertzale a tenir "fe" en la "via de la lluita" ia "reforçar la seva capacitat" per poder "donar nous passos" cap a l'objectiu de la "llibertat d'Euskal Herria".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.