Política

Evo Morales proposa legalitzar petites parcel·les per al cultiu de fulla de coca al centre del país

El president de Bolívia va afirmar que els 'catos', plantacions tradicionals i artesanals, permeten mantenir "controlat" el conreu

El president de Bolívia, Evo Morales, ha proposat a l'Assemblea legislativa la legalització a la regió de Chapares, al centre del país, dels coneguts com a 'catos de coca', és a dir, unes petites parcel·les d'uns 1.600 metres quadrats utilitzades per al cultiu d'aquesta planta. Morales afirma que la legalització dels 'catos', unes plantacions de caràcter tradicional i artesanal, és important per mantenir "controlat" el cultiu de fulla de coca.

"Una necessitat que tenim és aconseguir un mercat legal de la coca, per això estem racionalitzant-lo. És la nostra obligació plantejar com legalitzar-lo al Congrés, ara Assemblea Legislativa Plurinacional", va afirmar Morales en declaracions a l'Agència Boliviana de Notícies.

"Les lleis no reconeixen el 'cato' de coca, ja que ha estat respectada mitjançant la força sindical i electoral. Ara tots som responsables per legalitzar-lo", ha afegit.

Segons l'opinió de Morales, la legalització servirà per mantenir sota control el cultiu d'aquesta planta a Bolívia. També recorda que la legalització dels 'catos' de coca és una antiga reivindicació dels pagesos, i que no han estat escoltades per anteriors governs. Recents estudis de les Nacions Unides estimen que a Bolívia l'extensió dels cultius de coca és de 30.500 hectàrees.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.