Política

Zapatero, disposat que l'Estat contribueixi en els acomiadaments

S'utilitzarien els recursos públics que procedeixen del pressupost destinat a incentivar la contractació amb bonificacions als contractes, entre 3.000 i 4.000 milions d'euros

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha defensat avui el document presentat per reformar el sistema laboral com a una proposta "innovadora i reformista" i ha obert la porta que l'Estat es faci càrrec de part del fons per a l'acomiadament de cada treballador, per ajudar a les empreses.

Segons ha explicat, l'alternativa més sòlida que remena el govern central és que per reduir l'aportació que ha de fer l'empresari en l'acomiadament s'utilitzin recursos públics, que procedeixin del pressupost destinat actualment a incentivar la contractació mitjançant bonificacions als contractes, entre 3.000 i 4.000 milions d'euros.

L'objectiu, ha dit, és "estimular" el contracte indefinit amb acomiadament de 33 dies per any treballat, el denominat contracte de Foment de l'Ocupació, perquè aquesta sigui la via d'entrada dels treballadors al mercat laboral i, així, corregir l'"excessiu" volum de contractació temporal i precària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.