Política

CiU, PPC i C's demanen la dimissió del conseller Saura

Montilla va descartar ahir les dimissions al govern per la gestió del temporal i de l'incendi d'Horta

CiU i PP reclamaran la dimissió del conseller d'Interior, Joan Saura, un cop conclogui la comissió d'investigació del Parlament dijous que ve.

En concret, la federació nacionalista inclourà la petició de cessament dels alts responsables del departament d'Interior en les seves conclusions de la comissió d'investigació d'Horta de Sant Joan que està acabant els seus treballs al Parlament. I és que, segons el líder de CiU, Artur Mas, Saura ja hauria d'haver cessat per la seva gestió de l'incendi d'Horta de Sant Joan.

De fet, en declaracions a RAC 1, Mas ha argumentat que no només per això, sinó que per "l'acumulació d'errors és evident que hi hauria d'haver cessacions", i com que, al seu entendre, "motu proprio no dimitirà ningú, ni el president farà cessar ningú", la federació es planteja demanar-ho en els pròxims dies quan es tanqui la comissió.

Pel que fa a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Mas ha donat per fet que seran cap al mes de novembre, perquè "quan un govern veu que té les eleccions pràcticament perdudes, el que fa és esgotar el seu mandat fins al final". Malgrat tot, ha demanat que no coincideixi amb la visita del Papa a Barcelona, prevista per al 7 de novembre.

PPC
La presidenta del Partit Popular a Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, ha instat el president de la Generalitat a comparèixer davant el Parlament i a cessar el conseller d'Interior, Joan Saura, arran del "desastre i l'abandonament" que han patit els municipis gironins pel temporal de neu i l'apagada elèctrica.

Camacho, que aquest dimarts ha visitat Lloret de Mar, també ha anunciat que s'entraran sol·licituds al Parlament per crear una finestreta única perquè els ciutadans presentin reclamacions contra les elèctriques.

Per la seva banda, Ciutadans reclamarà la "reprovació" d'aquest conseller i també la del titular de Medi Ambient, Francesc Baltasar. Encara que el grup mixt no demana directament la dimissió d'aquests consellers, sí que emplaça el president català, José Montilla, a decidir si ha de destituir els dos un cop vistes les seves errades de gestió en aquest succés.

Cal recordar que, aquest dilluns, el president de la Generalitat, José Montilla, en una entrevista a TV3, va descartar dimissions al govern per la gestió del temporal i de l'incendi d'Horta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.