Política

Mas respecta la consulta sobiranista però diu que no és la prioritat

La prioritat de CiU en aquests moments és com podem superar la crisi econòmica i com podem aixecar Catalunya

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat avui que "respecta" la iniciativa de convocar una consulta sobre l'autodeterminació a Catalunya a Arenys de Munt (Maresme), encara que ha volgut reiterar que aquest assumpte, en plena crisi econòmica, no encapçala la seva llista de prioritats.

En la primera reunió del comitè executiu de Convergència després de les vacances d'estiu, de fet ni tan sols s'ha debatut la polèmica generada al voltant del referèndum d'Arenys de Munt, segons ha explicat Mas.

Després que la setmana passada Mas assegurés que en cas de poder votar en la consulta d'Arenys de Munt es decantaria pel 'sí' a la independència de Catalunya, avui s'ha acurat a marcar distàncies, des del màxim respecte, davant d'una iniciativa impulsada per una "entitat privada" i sense conseqüències jurídiques.

Malgrat que dissabte passat Àngel Colom, exlíder d'ERC i ara president de la sectorial d'immigració de CDC, va garantir que CiU "acompanyaria" aquells municipis que promoguessin consultes com la d'Arenys de Munt, avui Mas ha evitat comprometre's de la mateixa manera i fins i tot ha subratllat que no serà CiU la que impulsarà activament aquests referèndums.

Per treure importància a les paraules de Colom, Mas les ha emmarcades en el context de la seva trajectòria política personal de defensa de la independència de Catalunya: "És normal que sigui una persona procliu i encaminada a defensar tots els processos d'autodeterminació".

Si sorgeixen ajuntaments governats per CiU que inicien processos per convocar consultes d'aquest tipus, la direcció no s'oposarà, perquè "no som una organització militar i no podem prohibir aquestes coses", però tampoc no en farà bandera, ha indicat.

"La prioritat de CiU en aquests moments és com podem superar la crisi econòmica i com podem aixecar Catalunya. Hi ha altres coses molt importants, però la prioritat amb majúscules és aquesta", ha recalcat el secretari general de Convergència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.