Política

El PSC no tindrà "més remei" que demanar la comissió d'investigació sobre CiU, segons Iceta

El viceprimer secretari dels socialistes catalans assegura que se sent "sorprès" perquè entén que Artur Mas no ha aclarit si són falses les informacions sobre els diners de Ferrovial que haurien tornat a CDC com a agraïment per un encàrrecs d'obres públiques a través del Palau de la Música

El PSC podria veure's abocat a demanar una comissió parlamentària per investigar les relacions entre CDC, Ferrovial i el Palau de la Música. És la posició del  partit expressada pel viceprimer secretari de la formació, Miquel Iceta, que aquest dijous s'ha mostrat "sorprès" per les declaracions d'Artur Mas sobre les dades descobertes en unes notes de Fèlix Millet i una llibreta de l'exdirectora financera del Palau, Gemma Montull. "No ha dit res, no ha aclarit si les informacions publicades són falses”, s'ha queixat.

Després d'haver dir ahir que, abans de donar suport a la petició d'ICV per sotmetre CiU a la investigació d'una comissió parlamentària, volia escoltar Mas, avui Iceta ha afirmat que “si totes les explicacions que CDC pot donar són aquestes, no ens quedarà més remei” que demanar la comissió.

Des del punt de vista d'Iceta, el paper de Mas “era molt fàcil i senzill”: “Només calia que digués això: que els diners rebuts pel Palau de la Música que van anar a parar a la fundació de Convergència [Trias Fargas, actual CatDem] no tenen res a veure amb les donacions d’una important empresa constructora [Ferrovial] en agraïment per importants contractes d’obra pública [línia 9 de metro i Ciutat de la Justícia]”, ha sentenciat.

Pel dirigent socialista, aquests informacions, publicades ahir per El Periódico i són més greus que les que es coneixien fins ara. Segons Iceta, “la qüestió no és que han rebut diners del Palau de la Música, que això ja ho sabíem i encara no ens han explicat per què, sinó si els han rebut només perquè el senyor Millet volia agrair a Convergència alguna cosa, si volia tenir una atenció, o si actuava per compte d’un altre, d’una constructora que havia rebut contractes públics”, ha dit el viceprimer secretari socialista a Ràdio Barcelona.

Ara, el PSC estudiarà la petició de comissió parlamentària impulsada per ICV, que necessita el suport de dos grups més per tirar endavant. Els socialistes analitzaran ara amb quin enfoc hauria de treballar la comissió i a qui s'hauria de citar, i decidirà si hi dóna suport. “Malgrat que no som partidaris de demanar-la, si totes les explicacions que Convergència pot donar són aquestes, no ens quedarà més remei", ha argumentat, ja que el que vol el PSC és “que tot això s’aclareixi".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.