Política

Desacord entre els països rics i les economies emergents per reduir l'emissió de CO2

Amb tot, el G-8 i el G-5 acorda limitar l'augment de la temperatura global

Els països rics del G-8 i els països emergents del G-5 han acordat limitar l'augment de la temperatura mitjana global en dos graus centígrads. Aquest consens suposaria el primer acord ferm entre aquests dos grups sobre assumptes climàtics.

El G-8 (EUA, Japó, Alemanya, Regne Unit, França, Canadà, Itàlia i Rússia) anunciarà aquesta tarda una declaració conjunta amb el G-5 (Xina, Índia, Brasil, Sud-àfrica i Mèxic) sobre assumptes climàtics.

Desacord pel que fa al CO2

Abans que comencés la cimera del G-8 de L'Aquila, Xina i l'Índia es van negar a arribar a compromisos concrets sobre la reducció de CO2, durant una reunió del Fòrum de Principals Economies (FPE) celebrada a Roma. I és que aquest acord sobre la temperatura global, no implica un compromís de les economies emergents per una reducció d'emissions, tot i que suposa un acostament entre els dos grups de països en la lluita contra el canvi climàtic.

Per la seva banda, el G-8 s'ha compromès a reduir les emissions de CO2 en un 80% per al 2050 i han afirmat que la resta del món hauria de reduir-les en un 50% per a les mateixes dates.

El G-8 i el G-5 s'han reunit durant la cimera amb altres grans economies que formen part del FPE (Austràlia, Corea del Sud, Indonèsia i Dinamarca), un grup ampliat de països que en conjunt representa la immensa majoria de les emissions de CO2 del món.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.