Política

'The Economist' anuncia el seu suport a la candidatura del conservador David Cameron

El rotatiu dóna un altre cop dur a Gordon Brown, que ja havia perdut el suport del populista 'The Sun' i va últim a les enquestes

El setmanari britànic The Economist ha fet una crida a votar pel Partit Conservador en les pròximes eleccions britàniques del 6 de maig i ha donat un altre cop d'efecte contra les aspiracions del primer ministre i candidat laborista, Gordon Brown, que j ahavia perdut el suport del populista The Sun.

La publicació de línia liberal, té un gran prestigi i influència en els mitjans financers i polítics, havia donat suport al Partit Laborista liderat per Tony Blair en les eleccions legislatives anteriors. The Economist explica en l'edició d'aquesta setmana que ha optat per donar suport al Partit Conservador de David Cameron perquè els laboristes, després de tres anys de govern del primer ministre Gordon Brown, han exhaurit la seva capacitat i un canvi de govern és essencial.

La revista, a més, saluda el programa dels tories, que afirmen pretendre la reducció del pes de l'Estat, al contrari de Brown, que "retorna massa sovint al seu estatisme d'abans". "L'Estat controla actualment més del 50% de l'economia, i fins al 70% a Irlanda del Nord", afegeix, i conclou que "perquè el Regne Unit pugui créixer, aquest Leviatan destructor de les llibertats ha de ser anorreat".

El canvi de relacions d'aquesta publicació representa un altre cop dur per a les aspiracions de Gordon Brown i no fa altra cosa que afegir-se a la tendència marcada el setembre passat per The Sun, la capçalera populista que fins ara havia donat suport a Tony Blair. The Economist pertany a un grup que no cotitza a borsa, el capital del qual pertany majoritàriament als seus treballadors, antics redactors i inversors individuals, i amb una participació minoritària del Financial Times (del grup Pearson).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.