Política

El PP també demana que es prohibeixi la consulta d'Arenys de Munt

Considera una "irresponsabilitat" convocar "referèndums amb objectius independentistes" perquè és il·legal

El secretari general del PP de Catalunya, Jordi Cornet, ha demanat al govern estatal i al de la Generalitat que utilitzin "tots els instruments legals" que tinguin per impedir la consulta independentista d'Arenys de Munt.

Els advocats de l'Estat han presentat aquest dimarts un recurs davant un jutjat de Barcelona contra la consulta prevista pel diumenge 13 de setembre, en considerar que vulnera la llei del règim local, que regula el funcionament dels ajuntaments.

En un comunicat, Cornet ha opinat que l'Estat ha d'actuar quan es produeixen "actuacions il·legals" com aquesta consulta i per això, tant el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, com el conseller de Governació, Jordi Ausàs, tenen l'obligació de fer complir la llei.

"Convocar un referèndum amb objectius independentistes és una irresponsabilitat i està fora del marc legal de l'acció política d'un ajuntament", ha assegurat.

A més, ha rebutjat que partits com CiU, ERC i ICV facin les seves "proves pilot", segons ha dit, donant suport a aquest tipus d'accions i buscant generar moviments al voltant del sobiranisme que no interessen als catalans.

"No és propi de partits polítics seriosos apuntar-se a excessos polítics i a postures radicals", ha censurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.