Política

Francesc Antich descarta avançar eleccions per la dimissió de Munar

El president balear considera encertada la decisió de la dirigent d'Unió Mallorquina i ofereix acords per acabar els 14 mesos de mandat que queden

El president del govern balear, Francesc Antich, descarta convocar per ara eleccions avançades, tot i que ha dit que tot té un límit i, si no s'aplica la responsabilitat per part de les formacions polítiques, "ja es veuran les decisions que s'han de prendre". Antich ha qualificat d'encertada la decisió de Maria Antònia Munar de dimitir com a presidenta del Parlament i ha manifestat la voluntat d'esgotar els quinze mesos que encara resten de legislatura.

Hores després de la dimissió de la presidenta del Parlament de les Illes Balears, Maria Antònia Munar, el president de l'executiu balear, Francesc Antich, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per valorar la situació política i els darrers esdeveniments polítics que han succeït a les Balears. Antich ha considerat que la dimissió de Maria Antònia Munar del seu càrrec de presidenta de la cambra autonòmica és "encertada" i ha qualificat la situació per la qual travessa Unió Mallorquina de "xoc", arran del trencament del pacte de govern ara fa 22 dies.

El president del govern balear ha dit que, per ara, descarta convocar eleccions anticipades i que es manté en la postura que va defensar en el debat extraordinari de l'acció política i de govern del govern de les Illes Balears en el Parlament ara fa una setmana. La seva intenció, ha dit, és esgotar els quinze mesos que queden de la legislatura, i ha afirmat que en cap cas dóna la legislatura per perduda. Vol continuar pactant i "estendre la mà" a les formacions polítiques que integren l'arc parlamentari per arribar als consensos que es puguin per desenvolupar la tasca de govern, ja què ha dit que això és el que els ciutadans necessiten.

Tot i que ha descartat convocar eleccions avançades, Antich ha explicat que tot té un límit i ha advertit que, si no s'aplica la responsabilitat per part de totes les formacions polítiques, s'hauran de prendre les decisions necessàries.

No està clar qui serà el nou diputat d'Unió Mallorquina que substituirà el vot de Maria Antònia Munar. Una qüestió que es preveu que es resolgui en els pròxims dies. De fet, Munar presentarà la seva renúncia com a diputada el proper dimarts, 2 de febrer, i ja serà en el ple de pròxim 9 de febrer quan s'esculli el nou president de la cambra, i també quan prengui possessió del càrrec el substitut de Munar, que previsiblement serà Mateu Crespí o Maria Antònia Sureda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.