Política

José Montilla: "Segurament cal apujar alguns impostos"

Ha indicat que caldrà "aplaçar algunes coses, però d'altres no tindran aplaçament", com els serveis a les persones

El PSC ha inaugurat aquest dissabte un nou format d'acte preelectoral, amb el nom 'Diàlegs pel progrés'. La primera sessió ha girat al voltant de les polítiques socials, just la mateixa setmana que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat una sèrie d'actuacions per reduir el dèficit, entre les quals hi ha algunes retallades socials. Montilla ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que hi ha algunes obres que poden esperar, però el Govern no deixarà de banda la sanitat, els aturats o el col·lectiu de dependents. "Hi ha uns quilòmetres de carretera que poden esperar, tant de bo els poguéssim fer ara, però si han d'esperar dos anys, esperaran dos anys. Però hi ha persones que no poden esperar dos anys", ha subratllat.

En aquest sentit, ha indicat que caldrà "aplaçar algunes coses, però d'altres no tindran aplaçament", com els serveis a les persones. Això sí, ha admès que el ritme en aquestes actuacions i ajudes no serà el que el govern voldria. "Segurament hi ha algunes coses que haurem d'anar més lents, però anar més lents és una cosa, anar enrere i desmuntar l'Estat del benestar és una altra", ha exclamat.

Davant uns 200 assistents a l'auditori de la ONCE, Montilla ha remarcat que el govern no amagarà les dificultats "com fan altres", ni prometrà "coses impossibles de complir". En aquest punt ha atacat PP i CiU per defensar que es pot baixar impostos, incrementar la despesa i reduir el dèficit alhora. "Aquesta quadratura del cercle nosaltres no la farem, perquè això és demagògic, és enganyar la ciutadania, és mentir, és manipular", s'ha queixat.

És més, ha considerat l'actitud de l'oposició és "inadmissible" i ha apuntat que "segurament cal apujar alguns impostos", a més de reorientar determinades polítiques si es volen mantenir determinades despeses necessàries. "Per això, les crítiques per no plantejar baixades d'impostos són absolutament irreals", ha conclòs.

El president de la Generalitat ha assenyalat que li hagués agradat que l'oposició a Catalunya i a l'estat espanyol hagués adoptat un paper "responsable", com ha succeït a Portugal, on govern i oposició han pactat mesures importants i impopulars, fins i tot pujades d'impostos. Malgrat rebutjar aquest tipus de pactes aquí, ha apuntat que aquesta actitud de l'oposició és de tota manera 'absolutament impensable'. A més, ha afegit que cap govern està baixant impostos a Europa, ni tan sols els conservadors.

Una altra diferència entre les dretes i les esquerres, ha continuat, és que aquestes últimes tenen com a prioritat les persones amb més problemes. Precisament, ha remarcat que l'estat espanyol preveu gastar-se entre 32.000 i 34.000 MEUR en el subsidi d'atur. "Donar suport a aquesta gent que es queda sense feina és fonamental", ha assegurat.

I és que ha reiterat que el Govern té com a objectiu l'atenció de tothom, però especialment la d'aquelles persones que més ho necessiten, com els que no troben feina, els que estan en risc d'exclusió social o els que tenen menys formació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
laboral

CCOO lamenta l’increment dels accidents laborals greus i mortals

barcelona
Àsia

La Xina aprova onze nous reactors nuclears

barcelona
Política

Els comuns tornen a carregar contra la tria de consellers “conservadors” com Sàmper i Espadaler

barcelona
guerra a gaza

Israel recupera els cadàvers de sis ostatges en una operació a la Franja

barcelona
estats units

Biden passa el relleu a Harris traient pit del seu llegat

barcelona
Guerra a Europa

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA