Política

El PP defensa Bárcenas però Rajoy es manté en silenci

L’estratègia popular es basa en l’absència de proves de finançament irregular a nivell estatal

El president del PP, Mariano Rajoy, té fama d’home tranquil i amb el cas Gürtel està guanyant-se-la a pols. Ni ha valorat l’aixecament del sumari que situa l’extresorer del partit dins l’engrenatge de la trama corrupta ni pensa fer-ho de moment. Al contrari. L’estratègia es basa, segons expliquen des del seu entorn, a donar la sensació que res ha canviat i que, a més, s’ha esvaït el dubte del finançament irregular de la formació a nivell estatal. A més, descarta emprendre mesures amb Bárcenas.

Rajoy ja devia ensumar-se des de feia temps el tràngol d’aquests dies i és per això que ahir la seva agenda va ser pràcticament nul·la. Es va limitar a reunir-se amb un grup d’empresaris a la seu del carrer Génova. Avui se’l veurà més, ja que anirà a Sevilla, on l’expresident espanyol José María Aznar reunirà el seu primer executiu estatal. No obstant això, el de Pontevedra no té previst parlar de la xarxa Gürtel.

Estratègia del paraigua
De totes maneres, el que no es pot dir és que el PP sigui una bassa d’oli. Les veus que en el seu dia, veient que l’extresorer podia acabar sent imputat, demanaven una actuació contundent contra ell, han tornat a fer-se sentir per criticar el que anomenen l’estratègia del “paraigua”. És a dir, la d’aguantar que passi el temporal i no fer gaire soroll. Aquests sectors crítics assenyalen que no es pot dir que no hi ha cap novetat amb l’aixecament del sumari perquè és negar l’evidència. Demanen que, com a mínim, se suspengui Bárcenas de militància per no donar arguments de crítica als socialistes. Especialment, quan les enquestes bufen a favor del PP i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, té problemes per abordar la crisi i aconseguir un bon balanç de la presidència de torn europea.

Dards contra Rajoy
Els crítics populars també assenyalen que, si s’està protegint Bárcenas, pot ser perquè l’extresorer tingui la capacitat de fer xantatge a determinats dirigents i tot això afebleix el partit. I en aquest darrer apartat, deuen tenir part de raó perquè ahir fonts del govern espanyol acusaven Rajoy de no saber gestionar la crisi. Per la seva banda, la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, va dir a Rajoy que “és hora que acabi amb el seu silenci”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.