Política

Manifestants i govern juguen al gat i la rata pels carrers de Bangkok

L'executiu ocupa amb soldats armats el districte financer de la capital de Tailàndia Bangkok, mentre l'exprimer ministre reclama eleccions per acabar amb la crisi

L'exèrcit tailandès ha desplegat aquest dilluns soldats armats en el districte financer de Bangkok davant l'amenaça dels opositors camises vermelles de convertir en escenari de les seves protestes aquesta zona de la capital. Militars amb armes de foc i policies antidisturbis s'han repartit per les diverses illes de cases del carrer Silom, el Wall Street tailandès, per repel·lir uns manifestants que davant el desplegament han anunciat canvis de plans en els seus actes de protesta.

Els soldats han col·locat tanques espinoses al llarg del carrer per fer controls, sobretot davant el Bangkok Bank, i aturar els seguidors del Front Unit per la Democràcia i contra la Dictadura, formació de l'exprimer ministre Thaksin Shinawatra que dirigeixen col·laboradors pròxims. Un portaveu del govern ha manifestat als mitjans de comunicació que han desplegat "diverses unitats armades per defensar-se dels atacs de terroristes que s'amaguen entre els manifestants".

El portaveu governamental feia esment així als enfrontaments que el passat 10 d'abril van acabar amb 24 morts (18 manifestants, 5 policies i un reporter gràfic). Si bé no hi ha hagut enfrontaments directes, una bomba amagada en un cubell d'escombraries ha matat dues nenes de 13 i 14 anys i s'ha afegit a la trentena d'artefactes explosius que han esclatat des del dia 14.

Per la seva banda, l'exprimer ministre tailandès Thaksin Shinawatra ha reclamat la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions com "única forma" de superar la crisi política Thaskin, de 60 anys, és un empresari multimilionari del sector de les telecomunicacions que va ser processat per corrupció, malgrat que ha estat el primer dirigent que ha guanyat dues eleccions consecutives al seu país i per majoria. Després d'un cop d'Estat que el va fer fora del poder, Thaskin va fugir del país per evitar ser processat per corrupció el 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.