Política

Bárcenas dimiteix com a tresorer del PP i demana la baixa temporal de militància

En un comunicat afirma que l'han convertit "injustament" en un "instrument per fer mal al PP i el seu president"

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha presentat aquest dijous la seva renúncia "amb caràcter definitiu" a exercir les funcions de tresorer del PP i la suspensió temporal de militància per la seva implicació en el cas Gürtel, 48 hores després de l'aixecament del secret de sumari per l'afer que el relaciona amb el cobrament de suborns i finançament il·legal.

Bárcenas ha fet públic un comunicat on justifica la seva decisió com una mesura temporal fins que se substanciïn els fets que "injustament", assegura, li imputen. El polític del PP assegura que tot el cas està sent un "instrument per fer mal al Partit Popular i al seu president", Mariano Rajoy, que li crea un "dany irreparable" a ell mateix i a la seva família. L'extresorer no esmenta en aquest comunicat què pensa fer amb la seva acta de senador.

Bárcenas estava apartat ja formalment des de fa mesos de les funcions de tresorer del PP a nivell espanyol arran de les diverses filtracions que el vinculaven directament amb la trama de corrupció que implica el PP del País Valencià amb casos de suborn i de finançament irregular.

Luis Bárcenas era esperat aquest dijous al matí a la comissió d'afers iberoamericans del Senat de la que forma part, però no s'hi ha presentat. El senador del PP centrava l'interès de molts mitjans de comunicació davant la possibilitat de recollir les primeres declaracions d'un dels principals implicats del cas Gürtel després de l'aixecament del secret de sumari. Poc després, s'ha fet públic el comunicat de Bárcenas, en què anunciava la seva baixa temporal de militància en el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.