Política

Joan Carles I es reuneix amb els sindicats a la Zarzuela per parlar de la crisi

El monarca espanyol s'avança a Zapatero per aconseguir un pacte d'Estat que obtingui el màxim consens possible

El rei Joan Carles ha rebut aquest divendres al migdia els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i UGT, Cándido Méndez, al Palau de la Zarzuela.

La trobada s'emmarca en les habituals reunions que manté el rei amb els representants dels poders polítics, els agents socials i les institucions, però arriba l'endemà que el monarca espanyol fes una crida a la unitat dels partits polítics per aconseguir "amplis acords" per superar la crisi.

A més, segons explica la Casa del Rei a la seva pàgina web, el monarca es va reunir aquest dijous a la tarda amb la ministra d'Economia, Elena Salgado, en "una setmana plena d'importants notícies al voltant de la superació de la crisi econòmica". De fet, des de la Casa del Rei s'informa que des de fa dies Joan Carles I ha iniciat contactes amb diferents agents econòmics, polítics i empresarials per intentar trobar un consens per sortir de la crisi. Algunes d'aquestes reunions, però, no han transcendit.

"És hora de grans esforços i amplis acords per superar junts, com més aviat millor i amb la deguda determinació, les greus conseqüències de la crisi, i per recuperar un creixement fort i durador, cada vegada més basat en la ciència i la formació", va dir el rei espanyol aquest dijous durant una entrega de premis.

De fet, Joan Carles I està interessat a conèixer la visió dels sindicats sobre l'actual situació econòmica, sobretot després de la firma de l'acord de negociació col·lectiva per als pròxims tres anys i les expectatives que ha suscitat la represa del diàleg social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.