Política

Carod demana als partits un pacte anticrisi al Parlament i un front comú a Madrid

El vicepresident del govern defensa que l'única manera per "injectar confiança a la societat" és demostrar que els partits tenen capacitat de pacte, idees estratègiques clares i voluntat de concretar-les

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha instat aquest dimarts la resta de partits catalans a assolir un pacte anticrisi al ple monogràfic que se celebra demà al Parlament, i ha considerat que els grups haurien de comprometre's a defensar junts al Congrés les mesures que s'aprovin a la cambra catalana.

En un apunt en el seu blog, Carod ha defensat que tots els partits han de demostrar en el debat de demà que tenen la capacitat de trobar la màxima unitat, i de negociar "en bloc" al Congrés les polítiques per sortir de la crisi.

Ha defensat que l'única manera per "injectar confiança a la societat" és demostrar que els partits tenen capacitat de pacte, idees estratègiques clares i voluntat de concretar-les, i s'ha preguntat com podrien justificar la falta d'acord si tots coincideixen en la necessitat de reformes econòmiques.

"L'oposició té l'obligació de demostrar que les seves estratègies per superar aquest moment econòmic no són excloents ni corporatives i que, lluny de l'efervescència electoralista, poden ser assumides, en part, per la resta de forces", ha apuntat.

Carod ha considerat que és responsabilitat dels partits catalans que la llei d'economia sostenible presentada pel govern encari les reformes necessàries, i ha pronosticat que podrien posar-se d'acord sobre com convertir "en una verdadera proposta de política econòmica el decàleg de bones intencions" que, segons ell, és ara mateix la llei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.