Política

Unió alerta sobre la necessitat d'evitar "deixar en mans" del PSC el centre polític de Catalunya

Josep Maria Pelegrí respon a Montilla que no accepta lliçons d'un partit incapaç de mantenir la unitat interna del govern i de projectar una imatge de país

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí, ha alertat sobre la necessitat d'evitar "deixar en mans" del PSC el centre polític de Catalunya, que representa, segons el seu parer, actualment CiU. Pelegrí ha assegurat que si l'actual govern tripartit seguís en el poder després de les eleccions de l'any vinent seria "molt regressiu" per a Catalunya, pel que ha afirmat que CiU constitueix l'"única alternativa de futur".

Josep Maria Pelegrí ha replicat José Montilla, que ha defensat un patriotisme català basat en "fets" i no en "paraules" que invoquen "horitzons infinits i aventures amb escenaris impossibles". "Nosaltres sempre hem servit el país i estem disposats a escoltar a qualsevol, però el que no farem és acceptar lliçons d'un partit que és incapaç de mantenir una unitat interna en el govern i de projectar una imatge de país", ha afirmat Pelegrí

Segons el dirigent d'Unió, la "falta de lideratge" de Montilla i les "divisions internes" del tripartit impedeixen a Catalunya arribar "a bon port". Al mateix temps, ha "constatat" que el PP català és incapaç d'oferir un "model alternatiu" i que "no té cap discurs".

D'altra banda, Pelegrí ha criticat especialment al president José Montilla i al govern per no garantir la rebaixa de l'impost de successions, que podria reduir-se en cinc punts el 2010, una mesura que el líder d'UDC ha qualificat d'"ineficaç i parcial". Pelegrí considera que el president català està "enganyant" la ciutadania, ja que "va prometre" l'any 2007 l'"eliminació majoritària" de l'impost de successions, però "no hi ha fets que avalin que el tripartit té aquesta intenció" en aquests moments. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.