Política

ERC anuncia que portarà al ple de l'Ajuntament de Barcelona la consulta sobiranista

Jordi Portabella defensa l'objectiu que la iniciativa a la capital catalana ha de poder ser "homologable" a qualsevol consulta oficial

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat el propòsit de proposar "l'organització d'un referèndum per la independència tan aviat com sigui possible" per afegir-se d'aquesta manera a la iniciativa presentada aquest dimecres al voltant de la plataforma Barcelona decideix.

El regidor d'ERC ha palesat d'aquesta forma el suport explícit del seu partit a les entitats i associacions promotores de la consulta a la capital catalana. El mateix Portabella havia manifestat el passat 16 de setembre la voluntat del seu partit de ser força canalitzadora de la iniciativa a Barcelona en un acte celebrat a l'Ateneu Barcelonès.

El dirigent republicà argumenta que la consulta "ha d'estar suficientment estructurada per reunir els requisits mínims i tenir validesa, de manera que es pugui convocar com a referèndum homologable a qualsevol de les consultes oficials que se celebren arreu del món". Per aquest motiu, ERC, que ja ha proposat la primera consulta ciutadana per urna a Barcelona sobre la reforma de la Diagonal, considera que la proposta sobiranista "s'ha de fer compatible amb altres consultes ciutadanes" i "garantir un mínim de participació que, independentment del resultat, pugui considerar-se un èxit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.