Política

Blanco assegura que "mai" ha estat sobre la taula cedir el control del Prat a la Generalitat

El titular de Foment avançarà dimarts al Congrés la proposta del govern sobre el model de gestió dels aeroports amb la participació de les autonomies

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat aquest dilluns que "mai" no ha estat sobre la taula cedir el control de l'aeroport del Prat a la Generalitat. Segons Blanco, la titularitat de la instal·lació ha estat "un debat" que s'ha plantejat durant l'elaboració de l'Estatut que, a més, "no ho preveu".

El ministre de Foment ha explicat que l'objectiu del nou model aeroportuari, que presentarà aquest dimarts davant la comissió de Foment del Congrés, és "tenir aeroports competitius i eficients". En declaracions a RNE, ha destacat que amb aquesta finalitat s'introduirà en determinats aeroports la possibilitat que les comunitats autònomes puguin participar en la seva gestió, si bé no ha volgut avançar-ne més detalls.

"A mi el que de veritat em preocupa és aconseguir la competitivitat i eficiència en un sector clau per a l'economia del país, que suposa el 7% del PIB i que transporta tres de cada quatre turistes que arriben a Espanya", ha indicat Blanco. El titular de Foment ha defensat que el nou model de gestió aeroportuari "donarà resposta" no només a la gestió dels 47 aeroports de la xarxa d'AENA, sinó a l'eficiència. En aquesta línia, ha assenyalat que Foment "fixarà un objectiu en relació amb el cost de navegació aèria".

Blanco ha advertit, però, que "no es tracta de convertir els consells d'administració en òrgans de debat polític sinó en òrgans eficaços de gestió". El ministre responia així a informacions segons les quals l'executiu de Zapatero s'ha hagut de desdir finalment d'un compromís amb CiU de traspassar El Prat a la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada
administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

barcelona
guerra a europa

Rússia repel·leix un intent d’incursió ucraïnesa a Briansk

barcelona
Política

Berni Álvarez, el nou conseller d’Esports, s’acomiada de Tarragona

Tarragona
guerra a gaza

Biden urgeix Netanyahu a tancar l’acord d’alto el foc

barcelona
política

Els socialistes intenten calmar ERC: “compliran” amb el pacte de finançament

barcelona