Política

Castells: "És més important Catalunya que la nostra vinculació amb el PSOE"

El conseller assegura que farà tot el que pugui perquè els socialistes catalans al Congrés defensin la resolució sobre el TC, encara que calgui trencar la disciplina de vot. Retreu a Zapatero que parli de l'Estatut "com si no fos cosa seva"

Antoni Castells torna a marcar perfil davant del PSOE. El conseller d'Economia ha assegurat aquest divendres que treballarà "a fons" perquè els 25 diputats del PSC, juntament amb la resta de diputats catalans, defensin l'Estatut al Congrés, encara que això signifiqui que els socialistes catalans hagin de votar diferent del que puguin votar els del PSOE. Aquest supòsit es donaria quan se sotmeti a votació la resolució sobre el TC aprovada aquest dijous al Parlament, que demana renovar el tribunal, reformar-ne la llei i reclamar als magistrats actuals que es declarin incompetents per sentenciar l'Estatut.

"És molt més important Catalunya que la nostra vinculació amb el PSOE", ha argumentat en declaracions al programa Els matins de Catalunya Ràdio. I quan Manel Fuentes li ha preguntat si els diputats del PSC han d'estar disposats a trencar la disciplina de vot, cosa que no ha passat mai, ha respost: "Per descomptat, per descomptat".

Castells també ha criticat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per la seva actitud respecte de l'Estatut. "A mi em sorprèn, em produeix certa estupefacció veure com el senyor Zapatero parla d'aquest tema com si no fos cosa seva", ha dit. I ha recordat que, al capdavall, l'actual versió de l'Estatut és la que va sortir del Congrés i el Senat espanyols, i no pas la que va sortir del Parlament de Catalunya. Després, aquest text retocat va ser votat pel poble català i ara serà retallat pel Tribunal Constitucional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La llavor del PSC

Barcelona
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona