Política

Tres persones mortes en l'incendi d'un banc a Grècia durant la jornada de vaga general

Milers de persones s'han concentrat davant del Parlament i els antidisturbis han respost amb gasos lacrimògens als llançaments d'objectes dels manifestants

La vaga general a Grècia i la manifestació de la ciutadania a la capital evidencien l'agreujament del conflicte. Un grup de manifestants han cremat una sucursal bancària al centre d'Atenes i almenys tres persones han mort.

A més, la policia ha llançat gasos lacrimògens contra una cinquantena de persones que volien entrar per la força al Parlament

I és que el Parlament grec és l'escenari dels durs enfrontaments entre manifestants i la policia en la jornada de vaga general contra les mesures d'austeritat aprovades pel govern.

Unes 100.000 persones –segons fonts sindicals– s'han concentrat en un autèntic assetjament al Parlament d'Atenes, fet que ha provocat la intervenció dels agents antidisturbis, què han respost amb gasos lacrimògens als llançaments d'objectes dels manifestants.

Els participants en la protesta llueixen pancartes amb consignes contra els organismes internacionals que han concedit ajuda financera a Grècia i criden contra la decisió del govern d'iniciar polítiques d'estalvi per reduir el dèficit i el deute.

La vaga general, convocada pels sindicats majoritaris, ha paralitzat el trànsit aeri, marítim i ferroviari, tot i que molts comerços del centre de la capital s'han mantingut oberts.

Funcionaris i empleats de diversos sectors privats també s'han afegit a la protesta, que suposa la quarta vaga general d'aquest any.

 L'FMI i els països de l'euro han atorgat préstecs per 110.000 milions d'euros a Grècia per pagar el seu deute a canvi que el país apliqui mesures d'estalvi com la reducció de sous dels funcionaris, l'augment dels impostos i una flexibilització de la legislació laboral.

El govern grec s'ha compromès a estalviar fins al 2012 uns 30.000 milions d'euros del pressupost nacional mitjançant aquestes mesures d'austeritat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.