Política

El portaveu del PSOE respon a Duran i diu que no hi haurà eleccions generals anticipades

José Antonio Alonso assegura que el govern espanyol esgotarà el mandat

El portaveu del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, s'ha mostrat avui convençut que no hi haurà eleccions generals anticipades i ha defensat que s'esgoti la legislatura perquè això dota el sistema econòmic i polític d'"estabilitat".

En declaracions a RNE, Alonso ha afegit que el govern de Zapatero va ser elegit per governar durant quatre anys i estarà, per això, "a les dures i a les madures". "Comprenc que la crisi té un cost polític inevitable", ha prosseguit abans d'afirmar que és la seva responsabilitat "liderar" el país i tirar endavant la política econòmica i "continuar exercint-la".

Els socialistes fan pinya

A més, el portaveu ha assegurat que l'executiu té al seu costat el grup parlamentari socialista, que és ferm, té "les idees clares" i sap que és necessari fer sacrificis continguts per reduir el dèficit aprovat ahir pel congrés. Segons Alonso, el seu grup sempre ha demostrat, i seguirà fent-ho, la seva capacitat de negociació, de recerca de solucions i d'acord amb la resta de grups polítics, capacitats que els permetran seguir "bregant" en una legislatura "molt complicada".

"No ignorem les dificultats, però les anirem salvant", ha assegurat abans de mostrar la seva confiança a assolir els suports necessaris per tirar endavant els pròxims pressupostos generals de l'Estat. En aquest sentit, ha aprofitat per criticar el PP per la seva actitud d'ahir i ha contraposat la "irresponsabilitat" i "demagògia" mostrada pel líder d'aquest partit, Mariano Rajoy, amb la "responsabilitat" de Rodríguez Zapatero.

Pel portaveu del PSOE, es poden fer totes les interpretacions que es vulgui sobre el que va passar ahir al Congrés, però el fet objectiu, ha subratllat, és que l'executiu espanyol va tirar endavant el seu decret i que Mariano Rajoy no va aconseguir el que volia: derrocar el govern de Zapatero.

Sobre el diàleg social, ha afirmat que l'"últim que es perd és l'esperança", encara que ha reconegut que no ignora "que les coses no sembla que vagin gaire bé". En el cas que no prosperi, si el govern espanyol ha de regular la reforma del mercat laboral mitjançant decret serà, ha remarcat, "raonable" i tindrà com a objectiu crear i estabilitzar l'ocupació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.