Política

Per primer cop a la història, ETB emetrà el missatge del rei

El director de la radiotelevisió pública basca argumenta que es tracta d'un "gest de normalitat institucional"

Per primer cop a la història, la televisió pública basca ETB emetrà el missatge nadalenc del rei Joan Carles, a través de la seva segona cadena, ETB2, de transmissió en castellà.

La decisió suposa, segons ha explicat aquest dilluns el director de la radiotelevisió pública basca, Alberto Surio, "un gest de normalitat institucional".

Al seu entendre, no pretén "ofendre ningú ni cap intent de negar la pluralitat d'Euskadi" sinó tot el contrari, ja que suposa manifestar que la televisió basca "és per a tots els ciutadans i no només per als que pensen en clau nacionalista".

Davant l'anunci, el PNB ha criticat aquesta determinació que, al seu judici, suposa "imposar un símbol" i donar uns "traços més" al "quadre" de la "realitat deformi" que "intenta pintar" la "nova majoria".

Surio, que ha comparegut avui davant la comissió de control del Parlament, ha anunciat la notícia a preguntes del parlamentari del PNB Iñigo Iturrate, el qual es va interessar per si s'emetia o no el missatge nadalenc del monarca.

El director de la radiotelevisió pública ha assegurat que l'ens que encapçala és "sensible a aquesta realitat política" i per aquesta causa s'ha mostrat favorable a l'emissió d'aquest espai.

"L'interès informatiu que poden tenir aquest missatge o altres institucionals té molt a veure amb el paper de servei públic, i dintre d'aquest servei públic hi ha la defensa activa de les institucions que han permès el nostre autogovern", ha defensat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.