Política

Militars alemanys maten per error cinc soldats afganesos a Kunduz

Els afganesos es dirigien a la zona on fa poc uns talibans havien mort tres alemanys

Militars alemanys han mort per error cinc soldats afganesos que es desplaçaven en dos vehicles civils i que no s'han aturat per ser identificats. Els soldats alemanys desplegats a Kunduz, al nord de l'Afganistan, es dirigien aquest divendres al vespre cap a la zona on tres dels seus companys alemanys havien mort combatent als talibans i cinc més havien resultat greument ferits.

Els militars alemanys s'han trobat a dos vehicles civils que s'apropaven cap a ells, "els han intentat fer aturar per tots els mitjans" i finalment han "obert foc contra els cotxes matant almenys cinc soldats afganesos", ha informat l'OTAN.

Alemanya és el tercer soci de l'OTAN que més contribueix a la guerra contra els talibans a l'Afganistan, amb 4.300 soldats, la majoria basats a Kunduz, on els atacs talibans s'han intensificat en l'últim any. 39 militars alemanys han perdut la vida, des que va començar l'operació del Bundeswehr. El ministre de Defensa d'Angela Merkel, Karl-Theodor zu Guttenberg, ha interromput les seves vacances a Sudàfrica per rebre les tres víctimes mortals d'aquest divendres, que seran repatriades aquest dissabte.

L'Aliança Atlàntica també va matar per error aquest febrer policies afganesos amb un atac aeri. I el passat desembre, un bombardeig ordenat per l'exèrcit alemany va acabar amb la vida de 142 persones, la majoria civils. L'anomenat "escàndol de Kunduz" va obligar a plegar l'anterior ministre alemany de Defensa, Franz Josef Jung. L'exèrcit alemany lamenta profundament l'incident i l'està investigant, ha assegurat un portaveu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona