Política

De la Vega diu que s'ha complert la llei en els cas de l''Alakrana' i anuncia un protocol per gestionar aquestes crisis

Assegura que el govern espanyol ha pres nota de les crítiques "constructives". Compareix davant el Congrés per donar explicacions sobre el segrest del vaixell pels pirates somalís

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha recalcat aquest dimecres al Congrés que l'executiu estatal ha complert la llei "de manera escrupolosa" en la gestió del segrest del vaixell Alakrana i ha anunciat que el govern estatal està disposat a activar un "protocol per a la gestió de crisis d'incidents d'aquest tipus".

"Hem complert la llei del principi al final. Les 24 hores dels 47 dies que ha durat el segrest i fins que hem aconseguit el seu alliberament", ha manifestat davant del ple del Congrés. A més, ha assegurat que el govern espanyol ha "pres nota" de les crítiques "constructives i raonades" i ha esperat que tothom hagi extret "ensenyaments" d'aquest incident.

En la seva compareixença, De la Vega no ha donat detalls de l'operació de l'alliberament del vaixell, però sí que s'ha referit a dos dels punts més polèmics, la detenció de dos dels pirates i l'episodi en què els segrestadors van anunciar que havien baixat a terra tres tripulants.

Sobre aquest punt no ha volgut entrar en detalls "per raons de seguretat" però sí que ha assegurat que "el govern va saber en tot moment on era la tripulació" i que, aquest dia, les seves actuacions i expressions van pretendre "garantir la seguretat" dels tripulants. "Sabíem on era la tripulació, tota la tripulació, i us garanteixo que així va ser en tot moment i de manera permanent", ha afirmat.

A més, ha anunciat que va ser aquest dia quan el govern espanyol va ser conscient que el segrest podia "estar acabant" i que s'iniciava "el compte enrere per a l'alliberament" i que per això el cap de l'executiu central va trucar al líder del PP per demanar-li discreció.

Detenció dels pirates
La vicepresidenta primera s'ha aturat un cop més a subratllar que la detenció i trasllat a Espanya de dos dels pirates dos dies després del segrest no va ser "una opció" sinó "una obligació" legal. Ha recordat, en concret, que l'operació Atalanta obliga a detenir els sospitosos de pirateria i ha afegit que "en tractar-se d'un vaixell espanyol i contra ciutadans espanyols" la competència per jutjar-lo correspon als tribunals espanyols.

En això coincideixen, ha assegurat, el govern, el servei jurídic de l'Estat, la Fiscalia de l'Audiència Nacional, els dos jutges centrals d'instrucció que han intervingut i tots els magistrats de la sala penal de l'Audiència Nacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona