Política

Cayo Lara creu que va ser un error estratègic que ICV-EUiA assumís Interior

El coordinador general d'Izquierda Unida ha dit "que Interior ha de respondre a la política general del govern i ICV i EUiA són una part minoritària d'aquest"

El coordinador general d'Izquierda Unida, Cayo Lara, considera que va ser un error estratègic que ICV-EUiA assumís el Departament d'Interior de la Generalitat. En una entrevista, ha assegurat que no hagués agafat aquesta conselleria no sent, ICV-EUiA, la part majoritària del govern. "Interior ha de respondre a la política general del govern i ICV i EUiA són una part minoritària d'aquest", ha destacat el dirigent d'IU. "És massa responsabilitat assumir Interior", ha assegurat Lara, qui s'ha tornat a mostrar crític amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les manifestacions d'estudiants anti-Bolonya.

Després dels incidents entre els Mossos d'Esquadra i els estudiants, Lara ja es va mostrar crític amb el fet que la coalició d'ICV-EUiA estigués al capdavant d'Interior. "Mantinc la meva opinió", ha assegurat. De fet, ha reiterat que liderar el departament d'Interior "correspon al màxim partit del govern", ja que "correspon a la política general del govern i no polítiques parcials".

Preguntat per si ICV-EUiA hauria de deixar el departament d'Interior, Lara ha declarat que no vol "fer cap ingerència en les decisions sobiranes que pren l'organització a Catalunya". "No aconsellaré ni els diré que deixin Interior, sinó que he de ser respectuós amb les decisions que prenen", ha afegit.

Lara ha insistit que el seu partit, així com EUiA, van criticar l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la protesta dels joves contra el Pla de Bolonya. "Els donem la raó als joves perquè tenen les raons suficients", ha dit. Al mateix temps ha ressaltat que "se'ls ha maltractat històricament per intentar portar-los al procés de Bolonya sense haver fet cap consulta ni cap explicació de quin serà el seu futur".

El líder d'IU ha destacat que el procés de Bolonya l'han decidit les elits i no hi ha hagut cap participació. Lara ha manifestat que els joves "necessiten menys pals, més explicacions, més diàleg i més comunicació".

"El procés de Bolonya s'ha de paralitzar"

"Una altra cosa", ha afegit, "són les mesures que s'han pres i hi ha hagut algun cessament (en referència a Rafael Olmos com a director dels Mossos) i a mi ja em valen". En aquest context, ha afirmat que "el procés de Bolonya s'ha de paralitzar, obrir un procés participatiu i que es decideixi després democràticament".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.