Política

El jutge del cas Gürtel continuarà investigant malgrat el recurs de Camps i els altres implicats

Manté com a imputats al president de la Generalitat Valenciana i altres dirigents del PP mentre el Tribunal Superior del País Valencià no es pronunciï

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià José Flors que investiga la trama valenciana del denominat cas Gürtel ha decidit que continuarà les seves investigacions, malgrat que la sala civil i penal de l'alt tribunal encara ha de resoldre sobre els recursos presentats contra la imputació de delictes de suborn. Mentrestant, el Tribunal Suprem ha decidit citar com a imputats el dia 22 de juliol al tresorer del PP, Luis Bárcenas, juntament amb el diputado Jesús Merino.

El magistrat Flors ha respost als recursos presentats pels advocats del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, del secretari general del PP del País Valencià, Ricardo Costa, de l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana Victor Campos, i de l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme Rafael Betoret. El jutge ratifica la imputació que el ministeri fiscal ha fet contra Francisco Camps, Costa, Campos i Betoret.

Els recursos dels imputats al·leguen que no han rebut vestits de regal del presumpte cap de la trama, Francisco Correa, a través de l'empresa Orange Market, però les seves peticions han passat de la sala civil a la sala penal de l'alt tribunal.

El magistrat, que ha comunicat aquests divendres la seva resolució a les parts implicades, també ha decidit que el procediment es tramiti d'acord amb la llei orgànica del tribunal del jurat, en contra de la pretensió de l'acusació popular, exercida pel PSOE, que havia demanat que es continués en la fase de diligències prèvies i amb noves proves documentals i testificals.

Pel que fa a la citació de Bárcenas i Merino pel Tribunal Suprem, els màxims dirigents del PP han expressat la seva satisfascció per considerar que finalment podran defensar-se de les acusacions que públicament se'ls fan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.