Política

El govern espanyol retreu la falta de "lleialtat institucional" de Castells

Fonts de la Moncloa adverteixen que Zapatero no és partidari de legislar en calent sobre el TC, com demana la resolució del Parlament

Les manifestacions del conseller Castells en què retreu a José Luis Rodríguez Zapatero la seva manca d'empenta en defensa de l'Estatut han obtingut aquest divendres una dura resposta per part de l'executiu espanyol, que li recrimina la seva "manca de lleialtat institucional". Fonts de la Moncloa afirmen que el govern de Zapatero es mostrarà obert al diàleg quan la resolució del Parlament arribi al Senat, però no és partidari de legislar en calent sobre el TC.

L'executiu espanyol ha rebut com un gerro d'aigua freda tant les manifestacions de Castells com les del cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, que en una entrevista ha afirmat que "no és el més prudent del món" que Zapatero faci campanya a Catalunya. Tot plegat amb el rerefons de la resolució del Parlament pactada per CiU i PSC que amenaça l'harmonia en les relacions entre els diputats del PSC i els del PSOE al Congrés, on els socialistes catalans mai han trencat la disciplina de vot.

Fonts de l'executiu de Zapatero no han dubtat a transmetre el missatge de retorn per a Castells i, de retruc al PSC, des de La Moncloa. Troben a faltar "lleialtat institucional" per part del conseller, a qui també li recriminen la seva "manca d'empenta" en altres camps.

Pel que fa a la iniciativa del Parlament que es presentarà al Senat, l'executiu espanyol es mostra obert al diàleg, però adverteix que no és partidari de legislar en calent una reforma de la llei orgànica del Tribunal Constitucional perquè els magistrats que hagin expirat el seu mandat no puguin mantenir el càrrec. Les reformes legislatives d'òrgans tan importants com el Tribunal Constitucional, apunten, no es poden fer des de la "passió" i amb "urgència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa i Collboni es reuneixin a la Generalitat

Barcelona
estats units

Kamala Harris accepta la nominació i promet un nou camí a seguir

barcelona
política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

madrid
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona