Política

Forces internacionals llancen la major ofensiva militar des de la caiguda dels talibans

En l'operació participen 15.000 efectius

Les tropes internacionals, amb el suport de les forces afganeses, han iniciat aquesta matinada una operació militar amb 15.000 efectius en un bastió insurgent del sud de l'Afganistan, la major ofensiva des de la caiguda del règim talibà el 2001.

En diversos comunicats, la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF), sota comandament de l'OTAN, va informar que en l'assalt participen uns 5.000 efectius nord-americans -la majoria marines- i un gran contingent de l'Exèrcit britànic.

Uns 2.000 militars afganesos i alguns soldats de Dinamarca, Estònia i el Canadà també integren la batejada com a Operació Moshtarak ("Junts" en dari), dirigida a desallotjar els talibans de Marjah, una de les seves places fortes a l'extensa província meridional d'Helmand.

"Marjah és l'últim santuari enemic a la zona d'operacions dels marins", va indicar en una nota el general de brigada nord-americana Larry Nicholson.

"L'operació està dissenyada per reconnectar el poble de Marjah amb el legítim govern de l'Afganistan. Estem totalment compenetrats amb el govern afganès per a aquesta operació, tenim els recursos que necessitem perquè sigui reeixida", va continuar.

Les forces estrangeres i afganeses busquen consolidar la seva presència al llarg del riu Helmand, que creua de nord en sud la província i al voltant del qual s'aglomera la població i els camps de cultiu.

Aquesta és la primera gran operació militar estrangera des que el president d'EUA, Barack Obama, ordenés el desplegament de 30.000 soldats addicionals i fixés juliol de 2011 com a data per al començament de la retirada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona