Política

La FAES diu que el nou model avala la “nació catalana”

Gabriel Elorriaga signa un document que considera que el finançament és “l’acceptació de l’existència d’una nació catalana diferent de l’espanyola”.

Un dels últims documents de la Fundació per a l’Anàlisi i els Estudis Socials (FAES) de José María Aznar assegura que el “fonament polític” per reformar el sistema de finançament autonòmic és “l’acceptació de l’existència d’una nació catalana diferent de l’espanyola”. I, com a conseqüència d’aquesta acceptació, hi hauria el “procediment bilateral” que, segons la fundació presidida per Aznar, s’ha fet servir amb Catalunya per negociar la reforma.

El document està firmat pel diputat del PP al Congrés Gabriel Elorriaga. Es tracta d’un dels crítics que va oposar-se a Rajoy tot i haver estat el seu responsable electoral en els comicis espanyols de l’any passat. De fet, no és estrany que afirmacions d’aquestes característiques vinguin d’un distanciat de la direcció perquè la cúpula ha donat ordres de no disparar contra Catalunya fins a nova ordre per interessos electorals i de pactes.

Sirera, amb la LEC
El document d’Elorriaga és tan contundent com el que, fa pocs dies, va fer el portaveu del PP al Parlament, Daniel Sirera, sobre la nova llei d’educació. Per explicar com s’ha gestat el finançament, Elorriaga assegura que el PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero ha avalat un concepte de nació catalana que només es preocupa de la solidaritat entre els seus integrants. Per la seva banda, Sirera va afirmar, arran de l’aprovació de la LEC, que “els partits nacionalistes han fet un pas endavant establint un manual d’adoctrinament al servei del que anomenen el procés de construcció nacional”. Alhora, afegia que “si el Tribunal Constitucional no ho evita, aquest règim lingüístic consagrarà l’exclusió del castellà a l’escola”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Els comuns tornen a carregar contra la tria de consellers “conservadors” com Sàmper i Espadaler

barcelona
guerra a gaza

Israel recupera els cadàvers de sis ostatges en una operació a la Franja

barcelona
estats units

Biden passa el relleu a Harris traient pit del seu llegat

barcelona
Guerra a Europa

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona