Política

Sánchez Camacho deixa al mateix Sirera la decisió de dimitir per l’SMS

La presidenta popular demana coherència al president parlamentari després que escrigués el “partit és una merda”, mentre que Montilla es mostra contrari a les fotografies

Les fotografies dels SMS del popular Daniel Sirera i del conseller Joan Saura, realitzades dins l’hemicicle en el darrer debat de política general, segueixen provocant reaccions polítiques. La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, va demanar ahir coherència a Sirera després que aquest escrigués en un missatge a la vista dels fotògrafs l’expressió “aquest partit és una merda”. Però la dirigent popular va deixar a les seves mans la decisió de dimitir o no com a president del grup parlamentari popular.

Rectificació

Camacho va precisar en declaracions a RAC 1 que Sirera ha donat explicacions al partit, s’ha disculpat i ha rectificat, però va afegir que “a la vida hi ha d’haver coherència entre el que un diu i el que un pensa”. Tot i que creu que és clar que el president del grup parlamentari està molt orgullós del seu partit, subratlla que ha de ser ell qui decideixi si dimiteix del càrrec. La setmana passada la portaveu parlamentària, Dolors Montserrat, li va demanar que plegués.

Camacho no ha parlat amb Sirera. Ho havia de fer ahir, però la presidenta del PP català va assistir a l’executiva del seu partit a Madrid i no tornarà fins dijous. El que sí que està qüestionat és la continuïtat de Sirera com a diputat la pròxima legislatura, segons fonts populars.

El president de la Generalitat, José Montilla, també es va pronunciar ahir per primer cop sobre la fotografia de l’SMS de Saura. I va optar per treure importància al fet que el conseller d’Interior escrigués al missatge que el discurs del president era “un tostón”. “Això és llenguatge col·loquial d’SMS. No hi dono més importància”, va afegir per justificar que no hi havia crítica política de fons. Montilla es va mostrar disconforme amb la publicació d’aquestes fotografies. “Jo no diré què ha de fer el president del Parlament, però un correu personal és un correu personal”, va argumentar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.