Política

El primer ministre japonès dimiteix per diversos escàndols polítics només nou mesos després d'assumir el càrrec

Yukio Hatoyama justifica la renúncia pel fet de no haver complert el compromís de tancar una base nord-americana a Okinawa i pel finançament irregular atribuït al seu entorn polític

El primer ministre japonès ha presentat la dimissió, en una emotiva compareixença davant dels quadres del seu partit. Yukio Hatoyama, que només ha resistit nou mesos al poder, ha justificat la dimissió per no haver complert la promesa de tancar una de les bases nord-americanes a l'illa d'Okinawa i pel finançament irregular atribuït al seu entorn polític.

De fet, Hatoyama també ha demanat la renúncia al seu segon, el secretari general del Partit Democràtic Japonès. Tot indica que el seu partit ha forçat la dimissió de Hatoyama, perquè els sondejos indicaven una caiguda en picat de la seva popularitat i el mes vinent hi ha eleccions al Senat.

Hatoyama va portar el Partit Democràtic al poder l'estiu passat i posava fi, així, a més de 50 anys d'hegemonia del conservador Partit Liberal. Hatoyama és el cinquè primer ministre que dimiteix en els últims quatre anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.