Política

Jordan Romero, de 13 anys, es converteix en l'escalador més jove de l'Everest

El jove escalador ja ha pujat a cinc cims, incloent el Kilimanjaro d'Àfrica

Jordan Romero, un nen nord-americà de 13 anys, s'ha convertit aquest dissabte en l'escalador més jove que ha culminat el cim de l'Everest, la muntanya més alta del món.

Romero, procedent de Califòrnia, ha escalat el cim des del costat tibetà i en una ocasió anterior havia declarat que escalar el cim de la Terra era el seu "objectiu".

El jove escalador ja ha pujat a cinc cims, incloent el Kilimanjaro d'Àfrica, i el seu proper repte consisteix en escalar els cinquanta més alts de tots els estats federals dels Estats Units d'Amèrica.

Abans que Romero assolís el cim de l'Everest, l'altre escalador més jove en aconseguir aquesta fita havia estat Temba Tsheri, un noi nepalès de 16 anys.

Jordan Romero ha escalat l'Everest acompanyat del seu pare i de diversos guies.

Més de 4.000 escaladors han assolit el cim de l'Everest des de l'any 1953, quan Edmund Hillary va escalar la muntanya per primera vegada acompanyat de la guia Tenzing Norgay.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.